Skarby Serowara oraz Ser Mleczny Serenada od Spółdzielczej Mleczarni Spomlek stanęły na wysokim podium w Kulinarnym Konkursie Sera zorganizowanym podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego.
W kategorii "Ser twardy na deskę" 24- miesięczny Bursztyn wygrał z konkurentami i został odznaczony złotym medalem, natomiast 24- miesięczny Szafir uplasował się na drugim miejscu zdobywając srebrny medal. Trzecie miejsce w tej kategorii zajął Dziugas.
Zaszczytne, bo drugie miejsce w kategorii "Czysta etykieta" zdobył Ser Mleczny. Radość jest podwójna, ponieważ ser oceniały dzieci i na nagrodzie widnieje informacja "smakuje dzieciom" co niezmiernie cieszy producenta.
- Docenienie naszych serów przez jury konkursu jest dla nas dużym wyróżnieniem, tym bardziej, że w komisji zasiedli restauratorzy, szefowie kuchni znanych restauracji, zaś na czele Kurt Scheller, szwajcarski szef kuchni, krytyk kulinarny, założyciel Akademii kulinarnej. Ich wysokie noty przyznane dla Bursztyna Szefa i Szafira Szefa oraz opinie są dla nas potwierdzeniem, że to co robimy od wielu lat i nasze doświadczenie w serach długodojrzewających doceniane jest w świecie kulinarnym. Sery Szefa powstały właśnie z myślą o szefach kuchni, którzy włączyli je do swoich menu w setkach restauracji w Polsce. Zaś 24-miesięczne sery można spróbować i kupić w jedynym serowym bistro w Polsce: Bursztynowa na Nowym Świecie w Warszawie, gdzie zapraszamy wszystkich miłośników sera - mówi Aneta Mostowiec, Rzecznik prasowy Spółdzielni Mleczarskiej "Spomlek".
Dodatkowo nagrodę i medal z Polskiego Kongresu Serowarskiego przywiozła Emilia Pożarowszczyk, kierownik marketingu i PR SM Spomlek. Została doceniona w kategorii "Menedżer Roku".
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu radzyninfo.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz